Click to order
Cart
Ваше замовлення
Total: 
ПІБ отримувача *
Номер телефону *
Ваш E-mail (обіцяємо, ніякого спаму) *
Населений пункт *
№ складу Нової Пошти
Спосіб оплати
Маєте коментар?
Шановний замовнику, після оформлення замовлення з Вами зв'яжеться наш оператор для уточнення зручного способу оплати та інших подробиць.

Дякуємо, що обрали нас!
На фото десерти Людмили Савяк
Одноразовий посуд для кейтерингу

Сучасний кейтеринг важко уявити без одноразового посуду. Вона практична, міцна, гігієнічна, а останнім часом і естетика не відстає. Особливо фуршетний посуд радує різноманітністю дизайнів: різні форми, кольори, а у деяких різновидів зовнішній вигляд мало чим відрізняється від скла.

Про те, одноразовий посуд як виробляється, про її особливості та вплив на здоров'я людини – далі.

Виробництво посуду: матеріали та особливості

Питання, з чого зроблений одноразовий посуд, цікавить багатьох. Традиційно для його виготовлення використовують термопласти трьох видів:

– полістирол (PS). Посуд з цього матеріалу білого кольору або прозорого, в ньому подають тільки холодні продукти харчування або напої. При нагріванні і подачі гарячої їжі виділяється стирол;

– поліпропілен (РР). Одноразовий посуд саме з цього матеріалу виготовляють найчастіше. Матеріал є безпечним, годиться для гарячих продуктів і нагрівання. Однак для жирних продуктів не підходить, оскільки при контакті виділяє фенол і формальдегіди, так само як і при контакті з етанолом;

– полівінілхлорид (PVC). Тара і судки з цього матеріалу не призначені для тривалого зберігання їжі. Крім маркування, а також цифри 3, вписаної в трикутник, для неї характерна наявність вм'ятин, якщо натиснути на поверхню.

Виготовляється одноразовий посуд наступним чином: сировину у вигляді гранул розплавляють, з неї формують листи, а за допомогою прес-форми в вакуумно-формувальних машинах з листів штампують всі види посуду, від стаканчиків до тарілок.

Переваги одноразового посуду

Одноразовий посуд має достатню кількість плюсів, завдяки яким її вибирають для широкої лінійки різних свят. До переваг належать:

– невелика вага;

– різноманітність дизайнів;

– міцність;

- гігієнічність;

– невисока вартість;

– можливість повторної переробки.

А додатковий плюс в тому, що не потрібно витрачати час і кошти на миття.

Чи є шкода

Звичайно ж, цікавить споживачів і питання чим шкідливий одноразовий посуд. Якісний одноразовий пластиковий посуд обов'язково сертифікується. І якісний пластик – полістирол або поліпропілен – безпечний. Однак обов'язково потрібно дивитися на маркування, що ідентифікує матеріал, і упевнитися в наявність знака: келиха і виделки.

І обов'язково потрібно дотримуватися правил поведінки з пластиковим посудом: не нагрівати той, який не підлягає нагріванню і не використовувати повторно, якщо це заборонено.

Якщо посуд без будь-яких розпізнавальних знаків, від нього краще відмовитися. І фахівці не радять годувати з одноразового посуду дітей, щоб уникнути алергії.

Одноразовий посуд не так давно заповнила наше життя і зробила її зручніше. Вона замінила традиційну на пікніках, Кенді барах і навіть фуршетах, що вже говорити про сервіси доставки їжі. Посуд не тільки зручна, але й естетична, а якщо дотримуватися правил використання, не завдає шкоди.


РОЗДІЛИ САЙТУ
Підписатися на новини
© 2015-2019 PARTYPOSUD™